U bent hier

Hofleverancier Steenfabriek Engels

Persbericht provincie Limburg

'HOFLEVERANCIER' VOOR 100-JARIGE STEENFABRIEK ENGELS HELDEN

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Steenfabriek Engels Helden B.V. bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens zal vandaag de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie van dit familiebedrijf overhandigen.

De steenfabriek werd in 1913 opgericht door Leopold Engels. Anno 2013 staan de derde en vierde generatie Engels aan het roer van de onderneming, die ruim 40 werknemers in dienst heeft. Steenfabriek Engels produceert gevel- en straatbakstenen die qua kleur en structuur net iets anders zijn dan de standaard steen.

Het zijn uniek gevormde handvormstenen en vormbakstenen. Export vindt plaats naar diverse West- en Oost-Europese landen. Steenfabriek Engels Helden B.V. is het tweede bedrijf in de gemeente Peel en Maas dat de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren. Schildersbedrijf Ueberbach in Panningen is eveneens onderscheiden met dit Predicaat.