U bent hier

Bruynzeel wint Limburg Export Award 2015

Bruynzeel wint Limburg Export Award 2015 Bruynzeel storage systems heeft gisteren de Limburg Export Award 2015 in ontvangst mogen nemen. De prijs werd door Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, overhandigd aan Igor La Vos, CEO Bruynzeel Storage Systems.

Het juryrapport
De vakjury beschouwt Bruynzeel als een schoolvoorbeeld van de innovatieve maakindustrie met een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering.

94% van omzet buiten landsgrenzen behaald
50 jaar geleden begonnen we al met het acquireren van klanten in het buitenland. Inmiddels wordt 94% van de omzet buiten de landsgrenzen behaald. Onze systemen kom je tegen bij grote internationale bedrijven als Siemens, Bosch, Cartier en gerenommeerde musea zoals het Louvre en Rijksmuseum.

De afgelopen tijd hebben we ons gefocust op het vinden van nieuwe afzetmarkten, onder andere in Rusland, het Midden- en Verre Oosten. In Roermond zit inmiddels een internationaal support team dat verkoopkantoren en distributeurs in het Engels, Duits, Frans, Arabisch en Spaans kan ondersteunen. In Bahrein hebben we sinds twee jaar een eigen area manager gestationeerd, afkomstig uit de regio en daarom goed bekend met cultuur en wetten in de Arabische wereld.

De multiculturele samenleving houdt ons dagelijks bezig. We willen ons nadrukkelijk verplaatsen in culturele en zakelijke gewoonten bij de buitenlandse klanten, maar ook intern krijgt het onderwerp aandacht. Zo doen we bijvoorbeeld mee aan het Nationaal Integratiediner. Het doel is om aan tafel elkaars cultuur en achtergronden te ontdekken.  

Innovatie
Als absoluut marktleider in Europa en één van de grootste spelers ter wereld is het een must om te blijven vernieuwen in processen, producten en oplossingen. Innovatie is voor ons daarom erg belangrijk. Anders denken, nieuwe wegen inslaan en samen met onze (Export) klanten nieuwe oplossingen ontwikkelen.

Begin dit jaar opende Bruynzeel een crowdsourcing project waarbij iedereen met een design discipline werd uitgedaagd om met een nieuwe manier van kantooropslag te komen. Wereldwijd ontvingen wij tal van inzendingen. De drie winnaars vertrokken afgelopen oktober naar Shanghai om daar samen met Timothy Jacob Jensen één of meerdere opslagoplossingen te ontwerpen die levensvatbaar kunnen zijn. In 2016 zullen we investeren in marktonderzoeken en de doorontwikkeling van deze nieuwe manier van kantooropslag.

Prijzengeld inzetten op innovatie
het prijzengeld van 10.000 Euro gaan wij inzetten om in samenwerking met scholen innovatie onderdeel te laten worden in het technische onderwijs. Het overige deel willen we inzetten op innovatieprojecten waarbij informatie van andere culturen moet leiden tot andere inzichten voor onze eigen R&D afdeling.

Over de Limburg Export Award
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De uitreiking werd live uitgezonden op L1 TV.